ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Διεύθυνση : Εθν.Αντιστάσεως 27 Τ.Κ. 71306
Tηλ.: 2810 322002, 2810 324991
Fax: 2810 323481

ΟΜΙΛΙΕΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο γνωστός καθηγητής Εργατολόγος κ.Αλέξης Μητρόπουλος πραγματοποίησε ομιλία στα μέλη του Συλλόγου την Παρασκευή 16/12/11. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τα μέλη, στις οποίες απάντησε ο ίδιος, οι συνεργάτες του κ.κ. Τεμπονέρας Διονύσιος και Στίγκα Αλεξάνδρα, εξειδικευμένοι σε συνταξιοδοτικά θέματα και ο Νομικός κ.Μητρόπουλος Δημήτρης, Εκπρόσωπος ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.
O Σύλλογος διοργάνωσε σεμινάριο για το ΚΠγ για τα μέλη του και τους καθηγητές τους στις 16/4/2011 με εισηγήτρια την επίκουρη καθηγήτρια γλωσσολογίας και διδακτικής ξένων γλωσσών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Συντονίστρια & ΣΕΠ ΕΑΠ ΓΕΡΜ60/61, Επιστημονική Υπεύθυνη Υποέργου Επιμόρφωσης ΚΠγ Δρ. Δάφνη Βηδενμάιερ.
Ο Σύλλογος διοργάνωσε 2 σεμινάρια πρώτων βοηθειών (Δευτέρα 9/7 & Παρασκευή 13/7/2012) για τα μέλη του και τους συνεργάτες τους στο εκπαιδευτήριο του ΕΚΑΒ, τα οποία αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως χρήσιμα. Ευχαριστούμε τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τους εκπαιδευτές κ.κ.Μυρωδιά και Σκουλά.
Ο Σύλλογος διοργάνωσε το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ομιλία με τον Παιδοψυχίατρο και Δ/ντη του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Ηρακλείου, κ.Νίκο Μακαρώνα με θέμα « Η σύγχρονη οικογένεια υπό συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης».
Ο Σύλλογος PALSO Νομού Ηρακλείου διοργάνωσε στα γραφεία του το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 σεμινάριο που αφορούσε στις άμεσες πρώτες βοήθειες, όπως επίσης και στη σωστή αντίδραση κατά τη διάρκεια σεισμού αλλά και στο πως πρέπει να λειτουργήσουμε μετά από αυτόν. Ακολούθησε πρακτική εξάσκηση από τα μέλη που το παρακολούθησαν. Ευχαριστούμε θερμά την εθελοντική ομάδα «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης», Παράρτημα Ηρακλείου και τους εκπαιδευτές κ.κ. Βαρδαβά Βασίλη, Δεληγιάννη Νίκο και Αλατσάκη Γιώργο.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.Ηρακλείου (PALSO), με αφορμή τις νέες κτιριοδομικές προδιαγραφές που τίθενται από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου για την ανανέωση των αδειών λειτουργίας των ΚΞΓ, προγραμμάτισε τη Δευτέρα 14/7, ενημέρωση που έγινε από τον κ. Βασίλαινα Αθανάσιο, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Παροχών Διά Βίου Μάθησης και εκπαιδευτικού πλαισίου του ΕΟΠΠΕΠ. Στον κ.Βασίλαινα η διοίκηση του Συλλόγου έθεσε καίρια ερωτήματα, τόνισε την ασυνεννοησία που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκομένων κρατικών υπηρεσιών (Υπουργείο Παιδείας, ΕΟΠΠΕΠ, Πολεοδομία, Πυροσβεστική) και που δημιουργεί σοβαρή αβεβαιότητα στα μέλη του Συλλόγου, ενώ του επισημάνθηκε ότι ακόμα και αν τα μέλη του Συλλόγου ικανοποιήσουν το σύνολο των απαιτήσεων του ΕΟΠΠΕΠ, δε διασφαλίζονται έναντι άλλων υπηρεσιών (πολεοδομία, πυροσβεστική). Ερωτήσεις έθεσαν και πολλά μέλη του Συλλόγου για θέματα που τους απασχολούν. Ο κύριος Βασίλαινας αναγνώρισε το γεγονός ότι πράγματι υπάρχουν θέματα, τα οποία χρήζουν επανεξέτασης και δεσμεύτηκε να προβεί στις ανάλογες διορθωτικές εισηγήσεις προς το νέο Υπουργό Παιδείας, κ. Λοβέρδο.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ν. Ηρακλείου πραγματοποίησε στο διάστημα 5/3/2015 έως 2/4/2015 δωρεάν σεμινάριο ηλεκτρονικών υπολογιστών διάρκειας 40 ωρών για μέλη του σε συνεργασία με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 «ΕΥΡΩΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» με αντικείμενο τη χρήση Excel & Access. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κουταλάκη, διευθυντή του ΚΔΒΜ2 «ΕΥΡΩΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και την εκπαιδεύτρια, κ. Μακρογιαννάκη Χρύσα για την άψογη συνεργασία και την ποιοτική εκπαίδευση, την οποία πρόσφεραν στα μέλη μας.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου διοργάνωσε στις 4/6/2015, σε συνεργασία με τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) και το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών (Σ.Ε.Α.Ν) Ηρακλείου, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία με το διακεκριμένο καθηγητή Γεωστρατηγικής και Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου της Λυών Γαλλίας και της Σχολής Εθνικής Άμυνας της χώρας μας, κ. Λυγερό Νίκο με θέμα: «Νοητική Στρατηγική»