ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Διεύθυνση : Εθν.Αντιστάσεως 27 Τ.Κ. 71306
Tηλ.: 2810 322002, 2810 324991
Fax: 2810 323481

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Ν. Ηρακλείου στις 9 Μαΐου 2010 στην περιοχή Καράβολα, τιμώντας τη γιορτή της μητέρας, στην οποία παρευρέθησαν πάνω από 1500 παιδιά και γονείς. Κάτω από τους ήχους ζωηρής μουσικής, τα παιδιά ζωγράφισαν για τις μητέρες τους και ο Σύλλογος προσέφερε τριαντάφυλλα.
Άλλαξε όψη η περιοχή του προμαχώνα Μαρτινένγκο με τη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/12/2011 από το Σύλλογο PALSO Ν.Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και το αθλητικό σωματείο «Γ.Σ Χάνδακας» στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για το Παιδί. Φυτεύθηκαν 105 καλλωπιστικά, αρωματικά και ποώδη φυτά της κρητικής χλωρίδας όπως ρίγανη, γεράνια, δενδρολίβανο κ.α. Συμμετείχαν μέλη του Συλλόγου PALSO, γονείς και περίπου 100 παιδιά, μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO, στους οποίους ο Σύλλογος μοίρασε δώρα. Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπολάκης και η κυρία Κύρκα από την Υπηρεσία Ενετικών Τειχών.
Ο Σύλλογος προέβη σε καθαρισμό 3 αλσυλλίων στις 25.7.2010, στη συνοικία «Δειλινό», συμβάλλοντας έτσι στην πυροπροστασία τους λόγω θέρους.
Ο Σύλλογος συνδύασε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτάς του με τη συνδικαλιστική ενημέρωση που έγινε από κλιμάκιο της Ομοσπονδίας στα μέλη του στα γραφεία του Συλλόγου στις 16/1/2011. Το φλουρί έτυχε στο μέλος μας κ. Φουντάκη Ελίνα, η οποία έλαβε ως δώρο ένα σύστημα διαδραστικού πίνακα, προσφορά της Express Publishing.
Ο Σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στα γραφεία του. Στα πλαίσια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν σε μέλη του οι βεβαιώσεις παρακολούθησης 2 σεμιναρίων διάρκειας 30 ωρών έκαστο. Τα σεμινάρια είχαν διοργανωθεί από τα ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με το Σύλλογο με θέματα: «Εκμάθηση χειρισμού διαδραστικού πίνακα» και «Παιδαγωγικές μέθοδοι διδασκαλίας ξένων γλωσσών». Στη συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου παρακολούθησαν ομιλία του κ. Κυριάκου Βασιλομανωλάκη, πτυχιούχο Ψυχολογίας-Ανάπτυξης Παιδιού, κάτοχο Master Εκπαίδευσης στη Διά Βίου Μάθηση με θέμα «Αναπτύσσω τη μνήμη των μαθητών μου». Το φλουρί, μια χρυσή λίρα, ευγενική προσφορά του εκδοτικού οίκου Express Publishing, έτυχε στο μέλος μας κ.Παπαδογαμβράκη Ελένη.
Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Νομού Ηρακλείου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε απολύτως οικογενειακό κλίμα. Τυχερή ήταν η συνάδελφος κ.Στρατηγάκη Κατερίνα στην οποία έτυχε το φλουρί, προσφορά του εκδοτικού οίκου Express Publishing (χρηματικό ποσό 315€).
Ο Σύλλογος διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 στην αίθουσα «ΑΝΔΡΟΓΕΩ» του Δήμου Ηρακλείου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγιναν ομιλίες από τη συνάδελφο κ. Μαρία Αναστασάκη και τη συνάδελφο-παιδοψυχολόγο κ. Δέσποινα Λιμνιωτάκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος βράβευσε τους διακριθέντες μαθητές/τριες των διαγωνισμών: α) Ποίησης με θέμα: «Ωδή στην πόλη/χωριό μου», β) Φωτογραφίας με θέμα: «Αγαπημένες γωνιές της πόλης/του χωριού μου» και, γ) Ζωγραφικής με θέμα το παιδί γενικότερα. Στην εκδήλωση μοιράσθηκαν δωράκια στα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Τα δώρα ήταν ευγενική χορηγία των εκδοτικών οίκων: Express Publishing, MM Publications, GRIVAS Publications, Burlington Books, LITERA, MACMILLAN, Hillside Press, Oxford University Press, PEARSON-Longman, Andrew Betsis και New Editions. Επιπλέον η Express Publishing πρόσφερε 4 πένες, οι οποίες δόθηκαν ως δώρα στον Αρχιεπίσκοπο και στους 3 κριτές των έργων των παιδιών. Χορηγός στην εκδήλωση επίσης ήταν το Βρετανικό Συμβούλιο, το οποίο κάλυψε το κόστος των τυπογραφικών εξόδων. Επίσης παραδόθηκαν σε συναδέλφους τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας PALSO – EDEXCEL περιόδου Μαΐου 2010 των μαθητών τους. Τη βραδιά έκλεισε η παιδική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου.
Ο Σύλλογος συνδιοργάνωσε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 με το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» την παρουσίαση βιβλίων του παλιού συνδικαλιστή κ.Κίμωνα Φαραντάκη. Για τα βιβλία και το συγγραφέα μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Χατζηδάκης Γιώργος και οι συνάδελφοι κκ Αντωνοπούλου-Αντωνογιαννάκη Σούλα και Πανεθυμιτάκη-Δρυλλεράκη Μαίρη.
Μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν σε δείπνο που διοργάνωσε ο Σύλλογος την Πέμπτη 4/7/2013.
O Σύλλογος διοργάνωσε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, τιμώντας παράλληλα τον αγωνιστή και πρωτεργάτη της ΄Ενωσης, Γεώργιο Ξενουδάκη. Ομιλητές ήταν ο έγκριτος δημοσιογράφος κ.Κωστής Παπαγεωργίου και ο κ.Νίκος Νταμπακάκης, απόγονος του Γεωργίου Ξενουδάκη.Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Σύλλογος απένειμε επαίνους στα παιδιά μελών του, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράλληλα λειτούργησε έκθεση πινάκων της ζωγράφου, κ.Ολυμπίας Μπέη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην παλιά λαχαναγορά, η οποία μας παραχωρήθηκε δωρεάν από το Δήμο Ηρακλείου.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στην ταβέρνα «Δεσποτικό» παρουσία πολλών μελών του Συλλόγου. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Ο Σύλλογος τίμησε το μέλος του κ. Κεφαλογιάννη-Αλμπάνη Ιωάννα για την εκπαιδευτική και συνδικαλιστική προσφορά της, με αφορμή τη συνταξιοδότησή της.Το φλουρί-δερμάτινος χαρτοφύλακας, ευγενική χορηγία του καταστήματος δερματίνων ειδών «Χρονιάρης», έτυχε στην κυρία Γούναρη – Λιανέρη Φανή. Ευχαριστούμε θερμά την εκδοτική εταιρεία ξενόγλωσσων βιβλίων Express Publishing για την ευγενική χορηγία χρηματικού ποσού για την εκδήλωσή μας.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηρακλείου (PALSO) συμμετέχει στην ημερίδα «Οδηγούμε με ασφάλεια», την οποία συνδιοργανώνουν πάνω από 40 τοπικοί φορείς την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 με ώρα έναρξης 11 πμ στο Thalassa Beach Bar στην Αμμουδάρα. Καλούμε τα μέλη μας και τους μαθητές, οι οποίοι φοιτούν στα ΚΞΓ PALSO, όπως συμμετέχουν με τις οικογένειες τους, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα οδικής ασφάλειας, αλλά και να συμμετάσχουν στις βιωματικές και αθλητικές δράσεις, οι οποίες θα γίνουν.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ν. Ηρακλείου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στο εστιατόριο «Αλάι». Το φλουρί-ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ευγενική χορηγία των ANEK LINES-BLUE STAR FERRIES, έτυχε στο συνάδελφο, κ. Μαυρουδή Βαγγέλη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος βράβευσε παιδιά μελών του, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ το έτος 2014. Ευχαριστούμε τον πατέρα Χαράλαμπο Μουρτζάκη, ο οποίος έκανε τον αγιασμό, τους συναδέλφους, οι οποίοι προσήλθαν και συνέβαλλαν στη δημιουργία ευχάριστου κλίματος που οδήγησε στην επιτυχία της εκδήλωσης, τον μουσικό, κ. Νικολουδάκη Γιώργο, για το υπέροχο ρεπερτόριό του και την άψογη εκτέλεσή του και βεβαίως τη διεύθυνση και το προσωπικό του εστιατορίου για την άψογη συνεργασία. Το ΔΣ ευχήθηκε στα μέλη του Καλή Χρονιά με υγεία και δύναμη και ανανέωσε τη δέσμευση του για συνέχιση της στενής παρακολούθησης των κλαδικών μας θεμάτων και της παρεμβατικότητας με σκοπό την επίλυσή τους, όποτε αυτό είναι απαραίτητο.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ν. Ηρακλείου, ιδρυτικό μέλος του Forum “Οδηγούμε με ασφάλεια», συμμετείχε και στη δράση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου του φρουρίου «Κούλες» στο ενετικό λιμάνι και συντήρησης του λιμενοβραχίονα, η οποία έγινε την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 10 το πρωί.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.Ηρακλείου σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του Ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου «Αγκαλια-ΖΩ» διοργάνωσε ημερίδα για την ενημέρωση των μελών, καθηγητών και γονέων σε θέματα που αφορούν στην ΠΡΟΛΗΨΗ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ του καρκίνου. Ομιλητές ήταν οι εξαίρετοι επιστήμονες, κ.κ. Δρακωνάκη-Δετοράκη Έλενα, MD, Phd, Postdoc, ESSRDip, Ακτινολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης και Σηφάκης Σταύρος, Μαιευτήρας -Χειρουργός – Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης, τέως Διευθυντής ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ. Το θέμα της ομιλίας της κ. Δρακωνάκη – Δετοράκη ήταν: «Παθήσεις θυρεοειδούς αδένα: O ρόλος της υπερηχογραφίας υψηλής ανάλυσης στην έγκαιρη διάγνωση». Το θέμα της ομιλίας του κ. Σηφάκη Σταύρου ήταν: «Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας» Το κοινό, γυναίκες και άνδρες, παρακολούθησε επί 2 ώρες τους ομιλητές με αμείωτο ενδιαφέρον και στο τέλος έθεσε καίριες ερωτήσεις συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω επιτυχία της εκδήλωσης. Ο Σύλλογος PALSO και ο Όμιλος Εθελοντών «Αγκαλια-ΖΩ» ευχαριστεί θερμότατα τους ομιλητές, τους συναδέλφους και τους φίλους και φίλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Ηρακλείου σε συνέχεια της πολιτιστικής του δράσης και σε συνεργασία με το «Εργοστάσιο Ονείρου» παρουσίασε την παιδική θεατρική παράσταση: «Το βιβλίο των θρύλων» Έγιναν 2 θεατρικές παραστάσεις στο κινηματοθέατρο «ΑΣΤΟΡΙΑ» ως εξής: Σάββατο 30 Μαῒου 2015, ώρα: 18.30 Κυριακή 31 Μαῒου 2015, ώρα: 11.30 Τιμή εισιτηρίου: 8€ Χορηγοί εκδήλωσης: Στεγνοκαθαριστήρια Clean Up ANEK LINES – BLUE STAR FERRIES Η ποιοτική αυτή παράσταση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», τη σχολική σεζόν 2014-2015, έχει ως βασικό μέλημα να καλλιεργήσει τη φαντασία των παιδιών μέσα από οπτικά ερεθίσματα που είναι εμπνευσμένα απ' το Μαύρο Θέατρο της Πράγας. Στόχος της παράστασης είναι, να εμψυχώσει την συμμετοχή των παιδιών μέσω του διαδραστικού της χαρακτήρα, καθώς και να αποκαλύψει νέες μορφές επικοινωνίας που ξεκινούν από την παντομίμα και φτάνουν στη Νοηματική Γλώσσα.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου στήριξε έμπρακτα τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ εφήβων, η οποία διεξήχθη από 27/6/2015 έως 5/7/2015 στην πόλη μας στα κλειστά Γυμναστήρια «2 ΑΟΡΑΚΙΑ» (όμιλος Εθνικής Ελλάδος) και του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συγχαίρουμε τη διοίκηση της Ε.ΚΑ.Σ.Κ, η οποία έφερε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση στην πόλη μας. Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τους μαθητές και μαθήτριες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO), αλλά και τους συναδέλφους στων οποίων τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών εκείνοι φοιτούν, οι οποίοι με την εθελοντική συμμετοχή συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία των αγώνων.