ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Διεύθυνση : Εθν.Αντιστάσεως 27 Τ.Κ. 71306
Tηλ.: 2810 322002, 2810 324991
Fax: 2810 323481

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στα πλαίσια των εξετάσεων γλωσσομάθειας PALSO-PTE GENERAL περιόδου Δεκεμβρίου 2011 ο Σύλλογος Ι.Κ.Ξ.Γ. (PALSO) Ν.Ηρακλείου διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία και δημιούργησε Τράπεζα Αίματος.
Ο Σύλλογος παρέδωσε στις 28 Φεβρουαρίου 2013 ποσότητα ρούχων, παπουτσιών και παιχνιδιών στον πατέρα Μιχαήλ Χατζάκη, εκπρόσωπο του τμήματος αλληλεγγύης του πνευματικού και πολιτιστικού κέντρου Καλεσών Ηρακλείου.
ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον πατέρα Ιωάννη Μαρκάκη, γνωστό για την πολύτιμη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, πρόσφερε τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και βιβλία σε οικογένειες που έχρηζαν ενίσχυσης.
Τα μέλη του Συλλόγου Ι.Κ.Ξ.Γ (PALSO) Νομού Ηρακλείου για μια ακόμη φορά συγκέντρωσαν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, τρόφιμα και βιβλία ενισχύοντας φέτος τη φιλανθρωπική δράση του πατέρα Ιωάννη Μαρκάκη, της κ.Παπουτσάκη Αντιγόνης «Μελισσάνθη της Κρήτης», της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου και των τηλεοπτικών σταθμών ΚΡΗΤΗ TV & CRETA CHANNEL. Το ΔΣ επιθυμεί να ευχαριστήσει τα μέλη του Συλλόγου και ιδιαιτέρως τους μαθητές και μαθήτριες των ΚΞΓ PALSO, οι οποίοι συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια.
Σε συνέχεια της προσπάθειας ενίσχυσης αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, ο Σύλλογος προσέφερε στις 21/2/2012 τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και βιβλία, τα οποία συγκέντρωσαν τα μέλη του, στους πολιτιστικούς Συλλόγους Αγ.Ιωάννη Κνωσσού & Δειλινού, προκειμένου να προωθηθούν μέσω αυτών σε όσους τα έχουν ανάγκη.
Ο Σύλλογος διοργάνωσε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 φιλανθρωπικό παζάρι ελληνικού κι αγγλικού βιβλίου στον αίθριο χώρο της «ΛΟΤΖΙΑ» (Δημαρχείο Ηρακλείου). Συγκεντρώθηκαν 555€ τα οποία προσφέρθηκαν στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία (καρκίνο) «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» υπέρ της ογκολογικής κλινικής παίδων του ΠΑ.Γ.Ν.Η.Τα βιβλία προσφέρθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου μας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιαλιτάκης Νίκος, και οι κ.κ. Ευστρατίου Μαρία και Τσικανδυλάκη Μαρία,Πρόεδρος και Γραμματέας της «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ» που.
Ο Σύλλογος διοργάνωσε ποδοσφαιρικό τουρνουά αλληλεγγύης το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 με σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων και λοιπού ιατρικού υλικού (σύριγγες, πιεσόμετρα, ουροσυλλέκτες, γάζες, επιδέσμους, μετρητές ζαχάρου κ.ά), καθώς και ρούχων, παπουτσιών, παιχνιδιών, βιβλίων και τροφίμων. Συμμετείχαν οι ομάδες PALSO, ΕΚΑΣΚ, Γ.Σ ΧΑΝΔΑΚΑΣ, ΠΑΟ Δειλινό, LIDO SOCCER και το σωματείο εργαζομένων στο Carrefour Μαρινόπουλος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ.Σφυρής Μανώλης (Πρόεδρος Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η), ο οποίος έκανε τις απονομές. Ο κ.Παπαδόπουλος Δημήτρης μας παραχώρησε ΔΩΡΕΑΝ τις εγκαταστάσεις του LIDO SOCCER. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στο ΚΑΠΗ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δειλινού, στον πολιτιστικό Σύλλογο Αγ.Ιωάννη,στην ομάδα αλληλεγγύης του συνοικισμού της Αγ.Αικατερίνης και στο Κοινωνικό Ιατρείο.
Ο Σύλλογος συνεχίζοντας την εδώ και 3 χρόνια προσπάθεια στήριξης δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας συγκέντρωσε για πολλοστή φορά τρόφιμα, λάδι, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και σχολικά είδη, τα οποία παρέδωσε στους ενοριακούς ναούς Αγίας Τριάδας και Αγίου Γεωργίου Νέου Κόσμου Ηρακλείου και στην 4η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου. Επίσης αγόρασε και παρέδωσε ποσότητα κρέατος στο γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο πατέρα Ιωάννη Μαρκάκη του οποίου το έργο ο Σύλλογος PALSO ενισχύει εδώ και χρόνια.
Την Τετάρτη 4/7/2012 στα γραφεία της ΄Ενωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (Ε.ΚΑ.Σ.Κ) δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία ο Πρόεδρος του Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ (PALSO) Ν.Ηρακλείου κ.Χατζηδάκης ανακοίνωσε την προσφορά 2 υποτροφιών κι εκπτώσεων που προσέφεραν μέλη του Συλλόγου PALSO Ν.Ηρακλείου σε αθλητές κι αθλήτριες των σωματείων που ανήκουν στην δύναμη της ΕΚΑΣΚ κι εδρεύουν στο Ν.Ηρακλείου.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου συνεχίζοντας την εδώ και 4 χρόνια προσπάθεια στήριξης των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας παρέδωσε: α) Σε εκπροσώπους της 3ης Δημοτικής Κοινότητας παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών καθώς και είδη ένδυσης- υπόδησης για παιδιά κι ενήλικες. β)Στον «Ξενώνα κακοποιημένης γυναίκας και παιδιού» είδη για βρεφανάπτυξη, για τη μέλλουσα μαμά και παιχνίδια. Επίσης παρέδωσε βιβλία, είδη ένδυσης κι υπόδησης στον Ξενώνα και στο Κέντρο Αστέγων Ηρακλείου. γ) ποσότητες τροφίμων, παιχνιδιών, ειδών ένδυσης κι υπόδησης κυρίως για παιδιά στην «Αλληλεγγύη Δειλινού» δ)στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο για πολλοστή φορά ποσότητα φαρμάκων συνεχίζοντας έτσι τη στήριξη του έργου που επιτελείται και προσφέρει ανακούφιση σε μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οι οποίοι στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο καθώς και την υποστήριξη φορέων και συλλόγων οι οποίοι αναπτύσσουν ανάλογη δράση, παρέδωσε, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, σε εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ» βιβλία για την ενίσχυση της δανειστικής βιβλιοθήκης του.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου συνεχίζοντας την προσπάθεια στήριξης συνανθρώπων μας, αλλά και ενίσχυσης του έργου άλλων φορέων, οι οποίοι εργάζονται στην κατεύθυνση αυτή, παρέδωσε στις 7/5/2014 μία τηλεόραση 32 ιντσών καθώς και τρόφιμα, παιχνίδια, κλινοσκεπάσματα και είδη ρουχισμού στο «Φανουράκειο Ίδρυμα», στο οποίο φιλοξενούνται αγόρια ηλικίας 6-18 ετών.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου συγκέντρωσε για τη μικρή Ελένη Παρασκευοπούλου περίπου 200.000 πλαστικά καπάκια κάθε είδους. Τα καπάκια παραδόθηκαν στη μεταφορική εταιρεία του κ. Φίλικα Κυριάκου (Γάζι), ο οποίος θα αναλάβει την αποστολή τους. Αν και η μικρή Ελένη δε μπορεί πλέον να προχωρήσει σε θεραπεία, τα έσοδα που θα προκύψουν από τα καπάκια θα βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους των κατ’ οίκον φυσικοθεραπειών, της φαρμακευτικής περίθαλψης και της ειδικής διατροφής την οποία πρέπει να λαμβάνει. Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO και τους γονείς τους, τους συναδέλφους και τους πολλούς συμπολίτες μας από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, οι οποίοι μας έφεραν ή έστειλαν καπάκια ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου παρέδωσε στην κ.Σέγκου Μαρία, εκπρόσωπο της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου, έναν πλήρη ΗΥ (σκληρό δίσκο, οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι), έναν εκτυπωτή, ένα μηχάνημα σάρωσης (scanner) και 1 συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακής εικόνας & ήχου (DVD Player). Το ΔΣ του Συλλόγου συνεχάρη την κ.Σέγκου για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται στη Στέγη Ανηλίκων και δεσμεύτηκε να συνεχίζει να το στηρίζει.
O Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ν.Ηρακλείου, συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά τη συνεργασία του με την Περιφέρεια Κρήτης, ανακοινώνει ότι, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, κατανεμήθηκαν 80 μαθητές και μαθήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε πολλά μέλη του για δωρεάν φοίτηση στα ήδη υπάρχοντα τμήματα. Ο συνολικός αριθμός των δωρεάν φοιτούντων μαθητών και μαθητριών για τις σχολικές περιόδους 2012-2013, 2013-2014 και 2014-2015 ανέρχεται πλέον στους 288. Ο Σύλλογος συγχαίρει τα μέλη του, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης οικογενειών, οι οποίες δοκιμάζονται περισσότερο από άλλες κι εύχεται στους μαθητές και μαθήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηρακλείου (PALSO) παρέδωσε την Πέμπτη 9/10 στη «Διακονία Αγάπης» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ποσότητα σχολικών ειδών (σχολικές τσάντες, κασετίνες, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, είδη γεωμετρίας), προκειμένου να διατεθούν σε μαθητές στους οποίους θα φανούν χρήσιμα.
Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου «Αγκαλια-ΖΩ» διοργάνωσε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΟΡΙΑ εκδήλωση με θέμα «Συνήθεις απορίες για τον καρκίνο του μαστού και η σημασία της αυτοεξέτασης», θέμα το οποίο ανέπτυξε ο Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας, ειδικός χειρουργός μαστού, κ. Σανιδάς Ηλίας. Ο Ψυχίατρος, κ. Κρυπωτός Κωνσταντίνος ανέπτυξε τις δυνατότητες ψυχολογικής κατά περίπτωση παρέμβασης-στήριξης των ασθενών. Η κ. Δώρα Λουλακάκη μοιράστηκε τη δική της εμπειρία με το συγκεκριμένο είδος καρκίνου και καθήλωσε το κοινό με τις δικές της ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Το κοινό, γυναίκες και άνδρες, παρακολούθησε επί 2,5 ώρες τους ομιλητές με αμείωτο ενδιαφέρον και στο τέλος έθεσε καίριες ερωτήσεις συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω επιτυχία της εκδήλωσης στο τέλος της οποίας διανεμήθηκαν 180 DVD παρουσίασης του τρόπου αυτοεξέτασης. Το τοπικό παράρτημα του Ομίλου «Αγκαλιά-ΖΩ» ευχαρίστησε θερμά τους ομιλητές, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ν. Ηρακλείου για την κάλυψη του κόστους μίσθωσης της αίθουσας και της προσφοράς καφέ, τον Πρόεδρο του, κ. Χατζηδάκη Γιώργο, για το χαιρετισμό που απηύθυνε, τους φίλους και φίλες που τους τίμησαν με την παρουσία τους και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.