ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Διεύθυνση : Εθν.Αντιστάσεως 27 Τ.Κ. 71306
Tηλ.: 2810 322002, 2810 324991
Fax: 2810 323481

ΣΥΝΕΔΡΙΑ / ΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία έκθεση βιβλίου κι ομιλίες στο ξενοδοχείο GALAXY την 1η Σεπτεμβρίου 2013 από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.
Το 13ο Παγκρήτιο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε φέτος στο Ηράκλειο το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 στο ξενοδοχείο APOLLONIA BEACH στην Αμουδάρα με ευθύνη του τοπικού Συλλόγου PALSO και υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Τις εργασίες του παρακολούθησαν περίπου 550 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα. Παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών, θρησκευτικών, πολιτικών, αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών αρχών. Στα πλαίσια του Συνεδρίου τιμήθηκε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος για το σημαντικό αρχιερατικό, φιλανθρωπικό κι ανθρωπιστικό του έργο και το μέλος του Συλλόγου μας, κ. Αναστασάκη Μαρία, για τη μακρόχρονη και σπουδαία προσφορά της στον κλάδο μας, με αφορμή τη συνταξιοδότησή της. Στα πλαίσια του Συνεδρίου έγιναν εκθέσεις: α) κλασικού οχήματος από τη ΛΕΚΟ και β) ζωγραφικής του γνωστού ζωγράφου κ.Μπότη Θαλασσινού, ενώ οι γυναικείοι συνεταιρισμοί Αρχανών, Ρούβα (Ιδαία Γη), Αγ.Μύρωνα (Μελισσάνθη) και κερά Ροδέα (Ροδιά) πρόσφεραν παραδοσιακά γλυκά στους σύνεδρους και προώθησαν τα εκλεκτά προϊόντα τους. Παρουσιάστηκαν επίσης κρητικοί παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα «Ερωτοκρίτες» και χορευτικό δρώμενο από τη σχολή «Χοροκίνηση». Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 14 Απριλίου με επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους Γόρτυνας και Φαιστού και γεύμα στη Λίμνη Ζαρού. Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του Συνεδρίου (ομιλητές, εκθέτες, χορηγούς) και βεβαίως τους συναδέλφους και μη, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ν.Ηρακλείου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 εκπαιδευτική ημερίδα, η οποία ήταν ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους και περιλάμβανε έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου και εμπορικές παρουσιάσεις. Στα πλαίσια της ημερίδας έγιναν και 2 πολύ ενδιαφέρουσες επιμορφωτικές ομιλίες:  Ο Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος (Ph.D), Παιδαγωγός, Δρ. Κουράκης Ιωσήφ, απευθυνόμενος σε γονείς και εκπαιδευτικούς, έκανε διάλεξη παιδαγωγικής ψυχολογίας με θέμα την αντιμετώπιση της Διάσπασης προσοχής και της Απροσεξίας.  Η Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κ. Χαριστάκη Αγγελική, απευθυνόμενη σε εκπαιδευτικούς, μίλησε για την προβληματική συμπεριφορά μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, κ.Μιχαηλίδης, παρευρέθηκε στη Σύναξη του Κλάδου που πραγματοποιήθηκε και μίλησε για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά τους εκδοτικούς οίκους και τους εξεταστικούς φορείς για τη συμμετοχή τους στην έκθεση, τους ομιλητές, τους χορηγούς (Βρετανικό Συμβούλιο, Longman-Pearson, MM Publications & Binary Logic για την κάλυψη εξόδων της ημερίδας και τις εκδόσεις Grivas για προσφορά τηλεόρασης 42’, η οποία έτυχε κατόπιν κλήρωσης στα πλαίσια της ημερίδας στο μέλος μας κ. Ανδρουλάκη Μαρία) και βεβαίως τους συναδέλφους, οι οποίοι στήριξαν κι αυτή τη δράση του Συλλόγου μας.